Strand van de grote zand gekleurd in het Ile de Groix. © Auteurs de vues

Groix

Er is geen behoefte om het verschil met kunstgrepen te cultiveren: het is heel logisch dat het eiland Groix zijn identiteit, zijn mysteries en zijn originaliteit oplegt. Ontdek een buitengewoon eiland op korte afstand van Lorient! Zodra u landt in Port-Tudy, kunt u het unieke karakter van dit land rijk aan verhalen voelen. En het is om meer te leren dat u ‘s morgensvroeg zult terugkeren voor een kopje koffie terwijl u de krant leest, kijkend naar het schouwspel van boten die het transport van passagiers en materialen verzekeren.Geniet van een verblijf op het eiland Groix om de straatjes en paden te voet of met de fiets te verkennen.Met elke pedaaltrap zal u oog worden aangetrokken door de kleurrijke gevels van de kapiteinswoningen. U kunt bijna met de neus in de lucht rijden… Hier is de fiets koning, en verkeerslichten bestaan niet!

Kijkdus naar de bovenkant van de klokkentoren! Een knipoog naar de geschiedenis van het eiland, brengt de windwijzer in de vorm van een tonijn hulde aan de havenactiviteit in Groix, de belangrijkste tonijnhaven van Frankrijk in de eerste helft van de 20ste eeuw!

 • Café op de pier © Y. Le Gal

  Café op de pier

 • Port de l'Ile de Groix © Y. Le Gal

  Haven van het eiland Groix

Voor mensen hun handtekening zetten, was het de natuur die het eiland zijn origineel temperament gaf. Het is inderdaad hier dat u het enige convexe strand in Europe vindt: het Witte Zandstrand dat de grenzen van excentriciteit tart door zich 10 meter per jaar te verplaatsen, en de wetenschappers sprakeloos laat! Zij zijn even verbaasd over deze blauwe glaucofaansteen die enkel op het eiland Groix gevonden wordt… en in Groenland! Vind de overeenkomst… Het mysterie blijft onopgelost! Het duurt langer dan een dag om dit uitzonderlijk land te verkennen, dus ga om uw eerste stellingen te ondersteunen eens langs in het mythische café van de zeevaarders: de ”Petit Bedeff“, wereldwijd bekend! Een zaak is zeker, curiositeiten in overvloed op het eiland Groix! Geniet van uw volgende vakanties in Groix om het voor uzelf vast te stellen!

 • Canots sur l'ile de Groix © X. Dubois

  Kano’s op het eiland Groix

 • Plaisance dans le port de Groix © M. Schaffner

  Pleziervaart in de haven van Groix

 • Café des Bleimor à Groix © X. Dubois

  Café des Bleimor in Groix

Vindthier de sterke punten en curiositeiten van Groix en alle diensten beschikbaar op het eiland terug.

De MUST-SEE KUSTPLAATSEN VAN HET EILAND GROIX

Het granaateiland is heel passend genoemd! Het heeft namelijk het enige geologische natuurreservaat van mineralogisch belang van Frankrijk.Hier vertellen de stenen u de geschiedenis van de Aarde… een unieke ontdekking!

DE GROTE MOMENTENIN HET CULTUREEL LEVEN VAN HET EILAND GROIX

In Groix zijn de animatieprogramma’s rijk en gevarieerd. Afhankelijk van de tijd van het jaar worden verschillende feestelijke gelegenheden aangeboden: feest van de haven, vriendschapsroute, tocht van de tonijnboten … de zee is altijd op de afspraak.Al deze festivals bieden u in ieder geval mooie momenten en ontmoetingen om te delen.De zee is ook de bron van meerdere activiteiten want Groix heeft altijd van de zee geleefd.Mis deze kansen die u worden aangeboden niet!

VAREN NAAR EN AANMEREN IN GROIX

Scheep vanaf Lorient in voor een overtocht naar het Granaateiland. De Compagnie Océane en deCompagnie Maritime Escal’Ouest doen de overtocht in ongeveerdrie kwartier. Als u aanmeert in het kleine typisch Bretonse haventje van Port Tudy, vindt u alle diensten ter beschikking van bezoekers en zeevaarders.

ZICH VERPLAATSEN IN GROIX

In Groix is de voetganger koning! Het eiland onthult zijn charmes op vele manieren met behulp van kronkelende wegen. Te voet zijn er 3 afgebakende wandelpaden van 10 tot 14 km elk diedoorheen het eiland liggen om beter het natuurlijke en gebouwde erfgoed te kunnen ontdekken. Voor fietsers zijn er 40 km toegankelijke paden met parkings, behalve dan voor de kustpaden, die verboden zijn voor fietsen vanwege hun broosheid! U kunt ook een fiets, elektrische fiets of een tandem huren bij één van de verhuurpunten op het eiland. 3 buslijnen, 80, 81 en 82 bedienen het eiland gedurende het hele jaar.