Entree van de Golf van Morbihan ©  A. Lamoureux

Morbihan, een kust van uitzondering

In Morbihan alles spreekt over de zee! Zelfs haar naam " small Sea " getuigt van de Unie van de Aarde en de zee. Deze wilde en ingesneden kust nodigt uit opmerkelijke sites: rustige inhammen voor het zwemmen en de volgelingen van de luiheid, de kleine havens beschut naar smaak een plaat van vis en schaal- en schelpdieren, plannen van water ideaal overal gezocht voor de navigatie en niet te vergeten eilanden, deze kleine einden der aarde van het brede... In Morbihan heeft u nog maar een wens : open uw venster op de oceaan !

De grote vijvers van navigatie van Morbihan

Op 900 km lange kust morbihannais is een speeltuin ontwikkelde voor de zee liefhebbers 3 vijvers van navigatie.

De natuurlijke haven van Lorient, de Golf van Morbihan en de baai van Quiberon en naughty boy's bay uitzonderlijke ruimtes worden de verwijzingen in de loop der jaren maken van Morbihan, een pool van navigatie en nautische praktijken die in heel Europa.

Elke vijver heeft zijn charme en voordelen van meerdere activa.

Als Trinité-sur-Mer en Lorient worden beschouwd als de "beste" van poorten voor de exploitatie in het zeil, het hele departement werd beetje bij beetje het frame van grote wedstrijden van zeil en gerenommeerde nautische demonstraties : SPINNAKER OUEST-FRANCE, Week van de Golf, Volvo Ocean Race... Om te begrijpen en deel het plezier van het zeilen navigatie, niet te missen de stad van het zeil Éric Tabarly: een uniek bezoek in Frankrijk.

De amateurs van kayak, sand yacht of duik zullen vinden wat hen alle clubs en de apparatuur die nodig is voor de inleiding of voor de uitoefening van hun activiteit op de grote spots. Maar waarom blijven klassieke en niet te proberen een nieuwe zeer "trendy" avontuur er paddle ofwel meegaan hem kust !

 • Voiliers © E. Cattin

  Voiliers

 • Vilaine Port Foleux © Auteurs de vues

  Vilaine, Port foleux

De eilanden van de Ponant

U kunt de zonder een kleine escapade op eilanden. In de Perzische Golf, in het Ile aux Moines en Ile d'Arz gelegen op een steenworp afstand van het Europese continent, bent u al ergens anders door kruising steegjes vol met vissers huisjes. De zee rotsen het leven van eilanden op cruiseschepen en zeilen die vervangen vissersboten in de loop der tijd. Wis anders uit voor een echte cruise voor dag of meer in het prachtige eiland Hoëdic, Houat of Groix. De zee was de mannen en vies... verhalen te ontdekken in alle nederigheid ! Hier in de aard bleef een gastvrouw, korte grasvelden van kliffen, moors in bremstruiken, schaduwrijke valleien de man leent hem soms worden deze fragmenten van landschappen voor meer plezier. Aandacht: fragile !

 • Vuurtoren Birvideaux © M. Schaffner

  Vuurtoren van Teignouse

 • Eiland Houat © M. Schaffner

  Eiland Houat

 • Eiland Hoedic © X. Dubois

  Eiland Hoedic

In Morbihan, de kust vissen en de schelpdierenteelt fleurt banken en vereeuwigen de traditie ondanks de evoluties. De peach bij de tonijn en de perzik in het sardine verlieten hun imprints, hier en daar, naar het Museum van de tonijnvisserij van Etel of in de tonijnconservenfabrieken van Quiberon waardoor beleef een heel stuk van de maritieme geschiedenis van Morbihan. Maar het is misschien op voet dat u uw mooiste herinneringen, door een wandeling over het pad van de douaniers, ontdek hier en daar een kleine verborgen handgreep of duinen zover het oog reikt. Pauze freeze frame! Hier wordt de tijd naar een andere smaak en worden op uw verblijf zal worden aangepast "ten belope van getijden".

Port Navalo © M. Schaffner