10 plekken voor boardsporters in Zuid Bretagne

Short of long board, met of zonder peddel, u kunt alle soorten van boardsporten beoefenen aan de kust van Morbihan! Met zijn 900 km aan Atlantische kust laat Morbihan u meeleven op het ritme van de getijden. Trek uw wetsuit aan en ga richting het strand! Van Pénestin tot in Guidel, de perfecte plaatsen voor het beoefenen van uw favoriete boardsporten volgen elkaar snel op.


GLIJDEN OP HET RITME VAN DE WIND

De wind waait langs de kust van Bretagne? Meer heeft men niet nodig om het plezier van de glijsporten te beleven. Het kitesurfen en het windsurfen zijn zonder twijfel de twee disciplines die het meest afhankelijk zijn van de wind. Er wordt een windsnelheid aangekondigd van 5 of 6 Beaufort? Begeef u dan snel naar Erdeven of Saint-Pierre Quiberon! Uitgerust met een plank en een zeil gaat u de oceaan in en beleeft u zelf deze heftige sensaties. De stranden van Sarzeau en Carnac zullen u eveneens met open armen ontvangen om deze watersporten te beoefenen!

SURF OF BODYBOARD?

Wanneer de wind minder sterk staat, kunt u zich in de golven van de baai van Quiberon wagen, een echt speelterrein voor de beoefenaars van bodyboard en alle soorten surfers: nieuwelingen tot gevorderden, ieder zijn eigen golf en stijl. De kust van Belle-Ile, Guidel en Ploemeur zijn eveneens goed geschikt voor surfers, u kunt de golven te lijf gaan op verschillende manieren: rechtop, al liggend, op de knieën en waarom niet met een paddle? Met de ‘Stand up paddle’ kunt u eveneens de golven ingaan, groot of klein…

VAN PADDLE TOT KAJAKKEN, ALLE GLIJSPORTEN ZIJN AANWEZIG

U droomt ervan om op het water te kunnen lopen? Probeer de Stand up paddle, of “SUP” voor de ingewijden! Deze sport komt zo van de Hawaïaanse kust overgewaaid en is een mengeling tussen surfen en de prauwvaart, een uitnodiging om eens op een andere manier een ‘wandeling’ te maken. En de mogelijkheden voor een uitstapje op het water ontbreken niet in Morbihan. In de Golf of op een van de verschillende rivieren die het departement doorkruisen, is het kajakken en kanoën een zeer geliefde sport, het is eveneens een uitstekende manier om de lokale flora en fauna te ontdekken.SURFEN IS GEEN SPEL!

Opdat de glijsporten plezierig blijven, moet u enkele basisregels volgen om uw activiteit op een veilige manier te laten verlopen. De natuur kan zeer leuk zijn maar denk eraan om enkele voorzorgen te nemen. Verschillende zeil- en surfscholen in Morbihan bieden verschillende stages en opleidingen aan om u raad te geven en u in te leiden in het plezier van deze watersporten! Aarzel dus niet: samen met vrienden of alleen, durf nieuwe ervaringen opdoen en wacht niet langer op de volgende golf: ga haar achterna!