20 lekkere adressen in de Morbihan

Plaat van de tasting © De visvijver van ploemeur

Kleine of grote honger? In dit magazine vindt u alle adressen terug waar u lekker kunt gaan eten. De Michelin-sterren zijn natuurlijk makkelijk te herkennen maar Morbihan herbergt nog vele andere restaurants waar men lekker kan eten. Omdat uw vakantieherinneringen eveneens bepaald worden door uw gastronomische uitstapjes, doe uw smaakpapillen een plezier! Aan tafel…

VANUIT DE COULISSEN NAAR DE ZAAL: HET BALLET VAN DE KOKS

De dag is amper begonnen maar voor de kok is dit het moment om de ster van de dag uit te kiezen: vis of vlees? En waarmee gaan we deze vers gevangen zeebaars presenteren? Een seizoensgroente natuurlijk!! En daarna moeten we nog wat kleur aanbrengen in het gerecht: een beetje groen, een sausje en een snuifje kruiden… dat is alles, het dagmenu is klaar!! Het dessert, daar maak ik werk van! Het lekkere, rijpe fruit staat uitgestald, klaar om verwerkt te worden. We kunnen ons het resultaat zo voorstellen: in een ‘millefeuille’ of gepresenteerd in een verrine.. het is zeker, deze gebakjes zullen stralen!! Op een ‘assiette gourmande’, oftewel een ‘snoepersbordje’, mag zeker de karamel met gezouten boter niet ontbreken! We zijn er bijna nu. We hebben enkel nog een idee nodig voor het voorgerecht: eenvoudig en aantrekkelijk tegelijkertijd! Brochettes van langoustines of “tatin de pommes à l’andouille de Guémené” (een hartige appeltaart met een voor de streek typische charcuterie). Wat de kelder betreft laten we de sommelier zijn talent ten dienste stellen van de gasten wanneer hij de juiste wijn voor bij hun gerechten uitkiest. Ziehier dus een menu dat tot in de puntjes verzorgd is! Nu moet het enkel nog bereid worden… en zodra de eerste heerlijke geuren uit de oven ontsnappen, zullen de voorbijgangers beginnen watertanden…

Restaurant le Vivier à Ploemeur

Restaurant ‘le Vivier’ in Plemeur

ERKENNINGEN, KEURMERKEN EN RESCENSIES OM EEN RESTAURANT TE KIEZEN

En wanneer u een sympathiek restaurant gevonden hebt om te gaan lunchen?! Gezellige, familiale sfeer, modern? Kies uw decor en vraag de menukaart! De chefs in Morbihan hebben menu’s op maat uitgedacht voor de nieuwsgierige bezoekers. Beschreven in de gastronomische gidsen, erkend door keurmerken of gewaardeerd op sociale netwerken, elk restaurant staat bekend om zijn lekkere smaakcombinaties en creatieve keuken. Een inschrijving voor “Bottin Gourmand”, een erkenning door “Gault et Millau” of een keurmerk van ‘3 cocottes’ bij “Logies de France”: we mikken heel hoog! U wenst uw keuze te bevestigen? De recensies op ‘TripAdvisor’ en ‘Fourchette’ verhullen niets en zo bent u er zeker van dat u de juiste keuze heeft gemaakt. De lokale keuken wordt erkend met het 100% Bretoense keurmerk “Restaurants du terroir” dat de nauwe samenwerking tussen de kwekers, de producenten en de chefs beloont.

  • Plat du restaurant Le jardin des sens à Hennebont

    Gerecht van het restaurant “Le jardin des sens” in Hennebont

  • Plat du restaurant Le Pic à Lorient

    Gerecht van het restaurant “Le Pic” in Lorient

Waar u zich ook bevindt in Morbihan, u zult altijd een lekker restaurant in de buurt vinden. Onze restauranthouders doen er alles aan om u een leuk avondje uit te bezorgen. Smakelijk eten!

Alle Restaurants