De studed van Morbihan

Een, twee of drie sterren : de beroemde Michelingidsdecoreert de chefs in gastronomische restaurants in Frankrijk en Navarranu al langer dan een eeuw met symbolische sterren.Laat u in de meest luxueuze en geraffineerde omgevingen in vervoering brengen door rijkelijke, creatieve menu’s die u een reeks authentieke producten en originele smaken voorzetten, tot vreugde van uw smaakpapillen. De sterrenchefs bereiden voor u de vruchten van hun culinaire verbeelding en nodigen uit om plaats te nemen aan tafel.

Morbihantelt op dit moment acht sterrenchefs, die hun keuken verheffen tot culinaire kunst. Wilde zeeoren, lokale griet of eenden filet… streekproducten en kostbare zeevruchten worden hier met liefde en finesse verwerkt, op smaak gebracht met een snufje Bretagne, en u voorgezet als delicate sculpturen, die met recht uw bewondering wegdragen… voor u ze met smaak verorbert!

VOLG DE RODE GIDS...

De beste harmonie vinden tussen producten, aromatische toetsen enbereidingswijzen

Olivier Beurné

Een delicate keuken, de vrucht van een subtiel combineren van de oogst uit de oceaan met streekproducten van Bretoense bodem. Een voortdurende zoektocht, waarbij de originele smaken worden behouden. Sinds 2009 leidt Olivier Beurnéhier een jong team van gepassioneerde koks. Er wordt voortdurend onderzoek gedaan naar texturen, de voorkeur gaat als vanzelf consequent naar de mooiste producten en een ongeëvenaarde technische vaardigheidgaat hier hand in hand met de keuze voor aromatische toetsen uit verre landen… Dat zijn de eigenschappen die deze jonge chef en zijn team karakteriseren, en genieters die hier halt houden kunnen ze ten zeerste waarderen !


Zijn restaurant
Het kasteel van Locguénolé, in Kervignac
à Kervignac

Locguénoléligt aan de oevers van Blavet, tussen Hennebont en Port-Louis (op 10 km van Lorient). Aan de voet van het 19de-eeuws kasteel en het 18de-eeuwse herenhuis glooit een groen grasveld zachtjes naar de zeearm toe, en biedt een subliem uitzicht op een eeuwig veranderend panorama, geritmeerd door de getijden. Onvergetelijke zonsondergangen, ook…


Meer weten

Een goede maaltijd betekent in de eerste plaats dat je een aangename tijd beleeft en de eerlijkheid van de keuken aanvoelt

Philippe Le Lay

In de gedempte intimiteit van een typisch huis in Lorient staan acht discreet gedekte tafels klaar..
Deze oud-leerling van Alain Ducasse, Gérard Boyer en Jacques Thorel, die werd onderscheiden met een ster in de Michelingids, serveert een creatieve keuken, waarin elk gerecht is geconcipieerd als een verhaal, dat wordt gedeeld. In de loop van de seizoenen volgen de typische Bretoense producten elkaar op in de gerechten van Philippe: kreeft vanGroix, asperges uitPlouhinec en oesters vanBelon...

Zijn restaurant
Henri et Joseph, inLorient
Henri et Joseph bevindt zich in het centrum vanLorient, in een huis van de jaren 30 dat is omgebouwd tot restaurant. Philippe Le Laypast hier een heel nieuw concept toe: geen bediening, een kleine zaal, een open keuken. Voor de chef is dit een zet die wel enig risico met zich meebrengt. Hij biedt één menu aan en komt zelf de gerechten aan de klanten voorstellen. De koks doen hun werk onder de ogen van deklanten en komen de borden zelf op tafel zetten.


Meer weten

De vreugde, te mogen werken met verse seizoensproducten

Olivier Samson
Na een veelsterrig parcours koos Olivier Samson ervoor om niet alleeneen keuken te brengen naar de smaak van de dag, maar een persoonlijke keuken, waarin hij zich volledig uitdrukt, met een vrolijk, kleurig palet en felle kleuren. Hij doet niets liever dan iets zuurs combineren met een tikje bitter en veel zee… Met veel durf en veeleisendheid als het gaat om de kwaliteit van producten uit de zee, bezorgt hijde vis en zeevruchten van de Bretoense kust een hoofdrol in zijn persoonlijke, eenvoudige keuken zonder kunstjes. Die ook nergens voor nodig zouden zijn, in dit geval.

Zijn restaurant
La Gourmandière, inVannes
La Gourmandière, een langgevelboerderij in het groen, in een buitenwijk vanVannes, ligt vlakbij het station en op 5 minuten van het stadscentrum met de auto. Aan de ene kantbiedt deBistr’Aurélia, die alleen ‘s middags open is tijdens de week een marktmenu aan met seizoensproducten, en aan de andere kantbiedt La Tabled’Olivier, dat een michelinsterkreeg in 2012 en 3 koksmutsen van Gault&Millau, twee menu’s met seizoensproducten aan, die geregeld worden vernieuwd.


Meer weten

DE ACHT STERRENCHEFS VAN DE MORBIHAN