Poort van Sauzon © Y. Boelle

Belle-Île-en-mer, een heel toepasselijke naam

“Belle-Île-en-Mer, Marie-Galante…”, zegt u dat iets? En de melodie van Belle-Île is zo mooi omdat haar landschappen totaal magisch zijn… Voel u als de familie Robinson voor een vakantie of een weekend, of voor altijd…

carte situation Belle-Ile


Belle-Île-en-mer, een natuurreservaat

Van het noorden naar het zuiden, van oost naar west, zorgt het oppervlak van 85 km2 ervoor dat Belle-Île het grootste van de eilanden van de Ponant is, zowel als het meest verbazingwekkende door de verschillende landschappen die u er vindt. Van de duinen met fijn zand op het strand van Donnant tot de spectaculaire kliffen van Taillefer of van de Poulains, biedt Belle-Île een opmerkelijk spektakel, dat door vele artiesten, schilders en dichters vereeuwigd is. Hier weerstaan de Aiguilles van Port Coton de Atlantische oceaan, wat verder vindt u een kolonie drieteen- en zilvermeeuwen die genieten van de zeenevel, en nog verder geeft de Citadel van Vauban een aanschouwelijke les in architectuur. En de kunstenaar, met zijn blik op de onmetelijke oceaan, kan alles alleen maar bewonderen…

U zult watertanden van een weekend op Belle-Île, en een langer verblijf zal u zeker een gevoel van voldoening geven. En waarom niet een echte vakantie?

Het eiland heeft een rijke geschiedenis, prachtig patrimonium en veel cultuur, er is voor ieders smaak wel iets. En als we dan toch over smaak praten, laten we de koekjes met sardienen niet vergeten, net zo min als het bier, de honing of de karamel met gezouten boter! De gastronomie van het eiland is uitstekend en weet alle bezoekers te bekoren.

 • De haven van Sauzon

  De haven van Sauzon

 • Wandelen in Belle-Ile-en-Mer

  Wandelen in Belle-Ile-en-Mer

Een architectuur met duizend en een gezichten

Dus, zin in vakantie? Gemakkelijk, Belle-Île ligt op slechts enkele kabellengtes van Quiberon. Zet uw eerste stappen aan land in de haven van het Paleis, en het eiland zal zich voor uw ogen ontvouwen: naar het noorden richting Sauzon en zijn typische en fotogenieke vissershaven, naar het zuiden richting Bangor, met zijn heidevelden en meer ongekunstelde stranden, of, meer naar het oosten, bij Locmaria, de oudste dorpskern van het eiland, met zijn nog steeds zeer actieve landbouw.
Tussen deze vier gemeentes kunt u van uw verblijf profiteren om een uitzonderlijk eiland te ontdekken waar dromen de realiteit benaderen:

beklim de grote Vuurtoren van Kervilahouen, waar u zich “koning van de wereld” kunt wanen; slip het fort van Sarah Bernhardt binnen en neem deel aan een 19de-eeuwse komedie; verberg u in de Apothicairerie, waar u een gepassioneerd ornitholoog kunt worden; en laat uzelf verwennen tijdens een uniek bezoek aan het Thalasso-centrum… U kunt evenveel rollen spelen als Belle-Île aspecten heeft. Dit eiland heeft echt zijn naam niet gestolen. En met een kust van 80 km lang, zult u zeker meer dan één dag nodig hebben om het helemaal te ontdekken… misschien een kort verblijf?

 • De wilde kust © X. Dubois

  De wilde kust

 • Uitzicht op strand© Y. Legal

  Uitzicht op strand

 • Haven van Le Palais © X. Dubois

  Haven van Le Palais

Niet meer geaarzeld dus, boek nu voor een ontspannend weekend of voor de vakantie van uw dromen. En als de avond valt kunt u zich terugtrekken in een gezellig hotel of in de natuur overnachten op één van de vele campings op het eiland. De website van het Departementale Comité van Toerisme van de Morbihan zal u helpen bij het voorbereiden van uw verblijf, en de inwoners van Belle-Île zullen u hartelijk verwelkomen.

Hoogtepunten van het culturele leven van Belle Isle

Enkele dagen eiland poorten zijn versierd met de zee te vieren: muziek en games staan voor u klaar om te ontspannen. Hoe zit het met een aantal gegrilde sardines proeven aan de haven! De zee inspireert ook kunstenaars, liefhebbers van de gastronomie en natuurliefhebbers: verhalen, beelden, smaak workshops, inleiding tot vissen riet, ontdek het leven van een vuurtoren en de vissershaven doelman foto ... hier is een zeer breed scala van activiteiten om beter inzicht in de zee.

de onvermijdelijke kustlocaties

Ze zijn de kenmerken van Belle-Ile! Duinen, kliffen, schaduwrijke valleien ... de toepasselijke naam biedt bezoekers een verscheidenheid van alle natuurlijke bezienswaardigheden zoals opmerkelijker dan uitzonderlijk niet te missen. Fouquet dan Vauban werden niet misleid door de bouw van de citadel met uitzicht op de haven Palace, de schoonheid van het eiland worden bewaard!

navigeren naar en dock bij Belle-île

Naar Belle-Ile te ontdekken, vergeet uw auto van Vannes of Quiberon! Verschillende rederijen bieden u de kruising: Compagnie Océane (hele jaar), Navix – Compagnie des Iles, Golf Company of Golfalles zal leiden u naar uw bestemming, tenzij u de voorkeur aan de aansluiting op water taxi Atmos'Air marine of eilanden Tours. Bij aankomst wordt u aanspreken in één van de 2 poorten van het eiland, Le Palais of Sauzon, hardware winkels en scheepswerven zijn aanwezig op het eiland.

Bewegen op Belle-île

Een breed scala aan middelen van vervoer zal u toelaten om mooie ontdekkingen te doen in Belle-Ile. In deze bestemming populair bij -90 km aan gemarkeerde paden langs de kust te wachten-wandelaars je het duurt ongeveer 4 dagen te gaan rond het eiland te voet en ontdek adembenemende landschappen. Voor de meer avontuurlijke, steek het eiland en fietsen valleien toegang tot de beschutte stranden en baaien. Om uw escapades te bereiden, zijn 17 kust- en binnenwateren routes opgenomen in een wandelgids en een gids voor fietsen, beide verkrijgbaar bij de VVV. En als je niet je fiets! Verschillende verhuurders van motorfietsen of niet van harte welkom. Auto verhuur bedrijven bieden een breed scala van voertuigen, waarvan sommige zijn elektrisch. U kunt het eiland te verkennen met de bus, door middel van vervoer gezamenlijk of coaches. Als laatste redmiddel het zal u goed te krijgen op de auto te stoppen, stopt 4 punten worden gebouwd op het eiland.

De Naalden van Port Coton © M. Schaffner

De Naalden van Port Coton

BELLE-ÎLE-EN-MER ONTDEKKEN

Belangrijke bestemmingen