Bos van Broceliande © Y. Boelle

VAN PLOËRMEL TOT BROCÉLIANDE: STAP BINNEN IN DE LEGENDE EN BETOVER UW VAKANTIE!

Profiteer van een vakantie of een weekend in het hart van Brocéliande om deze unieke en mythische streek te ontdekken.

carte situation Brocéliande


PLOËRMEL, BAKERMAT VAN DE LEGENDES VAN BROCÉLIANDE

Laten we u eerst de legende geven…

Er was eerst de mythe, die vertelde dat koning Arthur en de ridders van de Ronde Tafel in het woud van Brocéliande op zoek gingen naar de Graal.

Volg de korrigan (Bretonse elf) langs honderdjarige bomen en meanderende beken, grillige takken en mooie meren. Hij zal u met plezier de Arthuriaanse legendes influisteren.

Terwijl de Val-sans-retour (Vallei-zonder-terugkomst) trouwheid verlangt, opent het mooi genaamde meer Le Mirrior aux Fées (de Spiegel van de Feeën) de deur van de magische verhalen over Brocéliande: hier de Fontaine de Jouvence (Bron van de Jeugd), daar het graf van Merlijn, nog wat verder de kapel van de Graal in Téhorenteuc…

Zoveel mysterieuze plekken die de verbeelding stimuleren! En aan het einde van een weg staat plots het kasteel van Comper, in Concoret, voor u. Achtergrond voor middeleeuwse gevechten en ruzies tussen geliefden, met een architectuur die door de eeuwen heen aangepast werd, is dit nu een tempel voor sprookjes en Arthuriaanse legenden..

Om het even of u meer lijkt op de romantische Morgane, de magiër Merlijn of de dappere Arthur, het land van Brocéliande ontvangt u graag voor een verblijf met duizend mogelijkheden!

 • Chevalier en costume © CRTB

  Ridder in harnas

 • Chateau de Comper © CRTB

  Het kasteel van Comper

PLOËRMEL, OUDE HOOFDSTAND VAN DE HERTOGEN VAN BRETAGNE.

Als één van de vele architecturale sporen presenteert het hedendaagse Ploërmel een rijk en artistiek, maar ook ludiek patrimonium. Waar de wegen tussen Rennes en Vannes zich kruisen ontvangt Ploërmel de bezoekers de op zoek zijn naar avontuur. Terwijl het woud zijn legendarische geheimen prijsgeeft, zal de Lac au Duc (Meer van de Hertog) tegemoet komen aan alle bezoekers die willen sporten of zich in de natuur willen ontspannen: zwemmen, paardrijden, golf, vissen... Voor de wandelaars verbind de 53 kilometer Voie Verte (Groene Weg) Mauron met Questembert, een parkoers met gevarieerde landschappen en een route die toegewijd is aan niet-gemotoriseerd verkeer: voetgangers, rolschaatsers, ruiters, fietsers en mensen met beperkte mobiliteit kunnen er allemaal veilig gebruik van maken. Meer naar het zuiden bieden de jaagpaden van het kanaal van Nantes naar Brest ook de mogelijkheid op een rustige manier het levendige en weelderige landschap te ontdekken.

 • l'arbre d'or © Y. Boelle

  De gouden boom

 • Eglise de Trehorenteuc © F. Plessis

  L'église de Trehorenteuc

 • Randonnée en forêt de Brocéliande © CRTB

  Bos wandelen

Of u zich te voet, te paard, met twee, drie of vier wielen beweegt, kom het land van Brocéliande ontdekken, en verrijk u met zijn patrimonium. U zult in de hotels, B&B's of andere accommodatie in de streek zachte bedden vinden, maar ook veel ruimte om te kamperen. In de vele restaurants zult u zeker uw honger kunnen stillen, en vele activiteiten in Brocéliande zullen u volop laten profiteren van uw vakantie! Tot binnenkort!

Rechter van het water in het bos van Broceliande © M. Schaffner

Brocéliande ontdekken

Belangrijke bestemmingen