Uitlijningen van Carnac © Y. Legal

Carnac, als de stenen met de oceaan flirten

Beleef 100.000 jaar geschiedenis op het tempo van de getijden tijdens een verblijf in Carnac.

carto Carnac situation


CARNAC, het hart van ons VERHAAL

Carnac, een megalithische site in de Morbihan die u zeker niet mag missen, is erkend als één van de grootste verzamelingen in Europa. Hier opent u een venster op de wereld. Van menhirs tot dolmen, van de Cairn de Kercado tot de tumulus Saint-Michel, kunt u een streek ontdekken die een rijke geschiedenis heeft: de Geschiedenis die teruggaat tot het ontstaan van de Homo Sapiens... maar ook de vele verhalen, sprookjes en legendes die verbonden zijn met de streek van Carnac. Hier spreken de stenen tot onze verbeelding… En in Carnac zijn er zeker voldoende menhirs. Er zijn meer dan 4.000 stenen geteld, opgesteld in rijen of hier en daar verborgen. Het Museum van de Voorhistorie zal u enkele mysteries van onze voorouders laten ontdekken. Tijdens thematische workshops kunt u uw eigen neolithische opschik maken, trachten ceramiek en aardewerk te vervaardigen, en waarom niet eens een speerwerpen proberen? Beleef het stenen tijdperk!

 • De Saint-Michel tumulus Carnac © Todesco

  De Saint-Michel tumulus

 • De lijnen van Carnac © F. Galivel

  De lijnen van Carnac

Carnac: vakantie op het ritme van de getijden

U zoekt het hogerop? Kies een hotel met zeezicht in Carnac: zo ver als u kunt zien is er alleen maar de oceaan... alhoewel, misschien ziet u wel een rots opduiken uit de zee: het schiereiland Quiberon!

Maar laten we het even over de oceaan hebben. Aan de kust van Carnac vindt u vele watersportclubs die u uitnodigen de zee te leren kennen: een beetje, voor diegenen die liefst in ondiep water blijven; veel voor ontluikende zeilers; en gepassioneerd voor de ervaren boardsporters. Er kan aan alle verlangens tegemoet gekomen worden, van de optimist die het staand peddelen wil proberen tot kajakkers op zee of windsurfen. Behalve het watersporten en weldoende ontspanning kan Carnac u ook een aantal mooie zandstranden aanbieden, de best plek om gewoon niets te doen! Laat het gemurmel van de golven u wiegen terwijl u volop geniet van de zilte zeelucht: dit is vakantie! Om zonder zorgen te genieten

van de weldaad van de zee kunt u ook een bezoek aan de thalasso brengen, of een behandeling in de spa: laat u verwennen tijdens een welzijnsvakantie. Voelt u zich al helemaal ontspannen? Geniet nog meer van uw ontdekking en laat uw smaakpapillen volop genieten van nieuwe smaken: bij de oesterbedden van de baai van de Pô kunt u verse oesters verorberen terwijl u de geschiedenis leert kennen van deze oude zeehaven, die nu een paradijs voor schelpdieren en trekvogels is… een echt volledig bewaard landschap, genesteld in de baai van Quiberon. Voor de echte gourmets bieden enkele restaurants ook rijkelijke en gevarieerde zeevruchtenschotels aan. De beste manier om uw jodium- en vitamineniveaus weer op peil te brengen!

 • Carnac strand © Y. Legal

  Carnac strand

 • Thalasso en Spa Resort © Thalasso spa resort Carnac

  Thalasso en Spa Resort

 • Oyster Plate © Fotolia

  Oyster Plate

Dus, we hebben besloten?! Zult u van uw volgende vakantie gebruik maken om het nuttige met het aangename te verenigen? Cultuur met rust? Ontdekkingen met herbronnen? Op onze pagina's vind u zeker een camping of vakantiehuisje als ideale accommodatie. Begin alvast te dromen over uw volgende verblijf in de Morbihan; er is zoveel te ontdekken!

Ecole de voile Carnac © Y. Legal

Zeilschool in Carnac

Ontdekken

Belangrijke bestemmingen