Wandelen © CRTB

LE FAOUËT EN OMGEVING: NATUUR EN ERFGOED VOOR EEN UNIEKE VAKANTIE!

Geniet van een vakantie die 100% in het teken van het erfgoed staat in het hart van Bretagne: religieuze bouwwerken, oude stenen en veel open ruimte zijn gegarandeerd!

0

ALS DE NATUUR SAMENGAAT MET BEZINNING

Verlaat de ‘route nationale’ en kies voor de weggetjes die u toelaten de rijke geschiedenis van deze kleurrijke regiote ontdekken. Hier is het overal groen: velden, houtgewas en groene graslanden wisselen elkaar af op het ritme van de valleien, en bieden de bezoekers een weldaad aan zuurstof. Adem diep in, en laat u inspireren door het glooiende platteland van de Morbihan. Adem langzaam uit en ontspan. In plaats van het lawaai van de stad hoort u alleen vogelzang en het zacht gekabbel van de rivier. De beste manieren om er volop van te genieten zijn een wandeling te voet, met de fiets of te paard, met gebruik van één van de talloze circuits in het land van Koning Morvan. Laat de kerken en kapellen u het verhaal vertellen van deze eerste koning van een eengemaakt Bretagne. Hier verrijst de Abdijvan Notre Dame de Langonnet, wat verder verschuilt de kapel van Saint Fiacre een van de oudste oksalen in Bretagne, en nog wat verder vindt u de kapel van Sainte Barbe du Faouët, met zijn adembenemende architectuur!

Dichtbij Plouray vindt u iets nog verbazingwekkender: het Tibetaans boeddhistisch centrum Drukpa, waar u kunt mediteren in een omgeving met talloze kleuren. U zult zich zeker ontheemd voelen!

Kapel van Saint-Fiacre du Faouët © Manfred Escherig

Kapel van Saint-Fiacre du Faouët

LE FAOUËT, STAD VAN KUNST EN STENEN


Het stadje Le Faouët kan gemakkelijk herkend worden aan zijn indrukwekkend grote oude markhallen. Men kan de sfeer van de jaarmarkten in de 16de eeuw nog voelen, toen vee en paarden onder de kennersblikken van de kopers getoond werden. De hallen trokken grote menigten aan, en zelfs toen werden vele kunstenaars er door geïnspireerd.

Door de jaren heen zijn de gebeurtenissen op deze plaats door zowel schilders als fotografen vereeuwigd. Deze zijn nu te zien in het museum van Le Faouët. Een wandeling door het centrum van het stadje zal u meevoeren naar de geschiedenis van Bretagne, en misschien hoort u in een van de straatjes wel de balade van Marion du Faouët, een 18de eeuwse vrouwelijke Robin Hood!

  • De Hallen van Le Faouët © M. Schaffner

    De Hallen van Le Faouët

  • Een andouille van Guéméné © Fotolia

    Een andouille van Guéméné

Als u van al het wandelen en bezinnen in deze prachtige streek toch een beetje hongerig wordt, laat u dan als lekkerbek verwennen in Guémené-sur-Scorff, een “Petite Cité de Caractère”dat onder andere beroemd is voor zijn gastronomische specialiteit: de andouille van Guémené (een typische soort worst).

Een verblijf in het noord-westen van de Morbihan belooft unieke momenten van zowel ontdekking, nieuwsgierigheid en emotie. De vredigheid van de omgeving brengt ook vredigheid in uw ziel ...

Kapel van Sainte-Barbe du Faouët

Kapel van Sainte-Barbe du Faouët

Belangrijke bestemmingen