Entree van de Golf van Morbihan © A. Lamoureux

De Golf van Morbihan, de mooiste baai ter wereld

De Golf, een topbestemming in Zuid-Bretagne, is een orgelpunt in de alliantie tussen de zee en het land. Profiteer van een weekend of kort verblijf in de Morbihan om “de kleine zee” te ontdekken.


Als Morbihan rijmt met binnenzee

De Golf van Morbihan heeft zijn naam gegeven aan het departement: Mor-Bihan betekent “kleine zee” in het Bretons. Verlengd door de baai van Quiberon behoort dit emblematische deel van Zuid-Bretagne bij de selecte club van “De mooiste baaien ter wereld”, net zoals de baaien van Ha-long in Vietnam en van San Francisco in de Verenigde Staten. In de Golf vindt u dan ook een uniek spektakel waar de zee en het land zich verbinden, wat leidt tot steeds veranderende landschappen, verspreid over zo'n 11.500 ha. De Golf van Morbihan, een enorme uitgestrekte zilte binnenzee, is een unieke plek voor watersporters. Maak gebruik van onze ideeën om tijdens uw vakantie deel te nemen aan de kustvaart, en ga misschien aan boord van een traditioneel schip om te genieten van het van eiland tot eiland te varen!

Een Golf met 365 eilanden?

 • Golf van Morbihan © A. Lamoureux

  Golf van Morbihan

 • Traditioneel zeilen © E. Cattin

  Traditioneel zeilen

De Golf, een echte binnenzee, beschermd van de oceaan, is bezaaid met vele eilanden: Arz, Gavrinis, Berder, en ontelbare kleine eilandjes. Volgens de legende zijn er evenveel eilandjes als dagen in het jaar. Echter zijn slecht een veertigtal eilanden eigenlijk in gebruik, waarvan er een dertigtal bewoond zijn. Het grootste mag u zeker niet missen: het Ile aux Moines (Monnikeneiland), ook “de Parel van de Golf” genoemd. Het is uitzonderlijk door zijn ongewone vorm, straatje vol bloem en zijn totaal eigen atmosfeer: u waant zich gegarandeerd in een ander continent! Ontdek dit fascinerende eilanden-labyrint tijdens een cruise in de Golf. Aan land kunt u de Golf te voet verkennen via de meer dan 180 km kustpaden. Van Arzon tot Locmariaquer is er een bewegwijzerde continue route, onderbroken door adembenemende uitkijkpunten.

 • Fietsen rond de Golf © A. Lamoureux

  Fietsen rond de Golf

 • Oyster farmer © A. Lamoureux

  Oyster farmer

 • Bovenaanzicht van de Golf van Morbihan © A. Lamoureux

  Eiland Berder

Vannes, een haven in het hart van de middeleeuwse stad

Op de noordelijke oever van de Golf ziet u scheepsmasten, honderden scheepsmasten, die afsteken tegen de historische gevels. De prefectuur van de Morbihan rijst voor u op: Vannes, haven en middeleeuwse stad. Vannes, dat bekend staat als “Stad van Kunst en Geschiedenis” geeft zijn originele karakter weten te behouden: de grote herenhuizen dateren uit de tijd dat de stad het parlement van Bretagne huisvestte (17de eeuw), en de huizen met houten vakwerk en de kathedraal van Sint Peter zijn de sterren van het patrimonium dat nog steeds beschermd word door de stadsmuren.
Dus, hebben we besloten? Komt u tijdens uw volgende vakantie de Morbihan verkennen? Dan moet u vast en zeker Vannes bezoeken. Pak uw koffers uit in één van de vele hotels en ontdek de Golf. Aan de wal of op zee, hier vindt u het paradijs!

Ile de Govihan © Auteur de vues

Govihan Island

Golf van Morbihan ontdekken

Belangrijke bestemmingen