Luchtfoto van de Trinity op zee © Auteurs de vues.

La Trinité-sur-mer, uw volgende bestemming

Ontdek Trinité-sur-Mer tijdens een vakantie of een weekend, en navigeer tussen de stranden, haven en de vele recreatiemogelijkheden

Carto situation La Trinité sur Mer

Trinité-sur-mer, we zetten alle zeilen bij

De haven van Trinité-sur-Mer, goed bekend bij zeelieden uit vele landen, laat zich bewonderen vanaf de top van de meer dan 200 m lange Brug van Kerisper die de rivier van de Crac’h overspant.

Een echt openluchtmuseum, waar zeilboten, motorboten en jachten uit alle windstreken en van alle groottes zij aan zij liggen. De wandelaars kunnen er dromen van verre zeereizen! Zin in vakantie?

En als u wat lessen nodig hebt, zullen de vele zeilscholen in Trinité-sur-Mer u zeker kunnen helpen bij het hijsen van uw eerste zeil!

Trek de zeemanslaarzen en oliejas aan, u bent heer en meester aan boord, Kapitein!

Misschien kunt u zich nog niet bewijzen tijdens de beroemde Spi Ouest France, maar u kunt toch al met trots ze woordenschat van de zeeman gebruiken!

 • Spi Ouest France © Y. Legal

  De spinnaker West Frankrijk

 • Port de la Trinité sur mer © M.Jamoneau

  De haven van La Trinité sur mer

Trinité-sur-mer, prachtige badstad in de Morbihan

En voor wie liever aan land blijft zullen de restaurants van de stad u van een andere ontdekkingsreis laten genieten: met een vork in de hand!! Geniet van de befaamde platte oesters, aangeleverd van de lokale oesterbedden van de ria (rivier), een gejodeerde lekkernij waarvan u naar hartenlust kunt smullen. Na een overvloedige schelp- en schaaldierenschotel hebt u waarschijnlijk nood aan een wandeling, en waar beter dan het pad van de douaniers. Langs zijn paar kilometers lengte langse het kanaal hebt u een prachtig uitzicht op de haven, de brug, en in de verte de ingang van de Baai van Quiberon. De kreken en wilde rotsen, landschappen die u ontdekt op het ritme van de getijden: de punt van Kerbihan en het huis van de douaniers, het grote strand van Kervillen met zijn fijne gouden zak, het strand van Men-Dû en misschien de kans het eilandje Stuhan te voet te bereiken over de “tombolo”, een zandbank die bij laag water door ligt. En er zijn nog veel meer verrassingen! Een verblijf in Trinité-sur-Mer zal u enkele verborgen geheimen van de vroegere en huidige inwoners opleveren... de vissershuizen die u verbazen als u de hoek van een nauw straatje omgaat, het Bois d’Amour (Liefdesbos) maakt de architect in u wakker, de dolmens en de vele menhirs geven een gevoel van nederigheid. Als u zin hebt in vakantie, duik dan in het bruisende hart van Trinité-sur-Mer voor een weekend, of langer…en laat ons duizend en één verhalen vertellen over al diegenen die verliefd waren op de zee en die aanlegden in beroemde jachthaven. Befaamde schippers, gepassioneerde oestertelers, ongedwongen watersporters of doorgewinterde vissers, iedereen draagt zijn steentje bij om een weeldering en kleurrijk tafereel te bieden voor de bezoekers. Trinité-sur-Mer, badstad met kleur!


 • Vissen Trinité sur mer © Y. Legal

  Vissen Trinité sur mer

 • Geavanceerde Kerbihan © A. Lamoureux

  Geavanceerde Kerbihan

 • Luchtfoto van de haven © M. Schaffner

  Luchtfoto van de haven

Om uw verblijf perfect te maken biedt de website van het Departementaal Comité voor Toerisme van de Morbihan een groot aanbod accommodatie, van charmante hotels tot campings aan zee of vakantiehuisjes.

Maak een wandeling over de haven van de la Trinité sur mer © A. Lamoureux

 

LA TRINITÉ SUR MER ontdekken

Belangrijke bestemmingen