De natuurlijke haven van Lorient en de citadel van Port Louis © Y. Legal

In het Land van Lorient duikt u middenin de geschiedenis voor een heuglijke vakantie

Van gisteren tot vandaag verteld het land van Lorient u een geschiedenis, en veel verhalen… kom ze ontdekken tijdens een levendig verblijf!

Carto situation Lorient


Lorient, in het hart van Zuid-Bretagne

Op een paar uur van Parijs, Rennes of Nantes kunt u de stad ontdekken per trein, met de wagen of van het water, en zelfs vanuit de lucht! De citadel van Port-Louis, de vestingen van Hennebont of het Fort Bloqué van Ploemeur: de architectuur van honderden jaren tonen een streek die rijk is aan voorouders en trots is op zijn gevechten. De onderzeeërsbasis van Keroman, nu een museum, blijft het militaire verleden van de stad Lorient weerspiegelen. Alhoewel er nu geen militaire haven meer is, ontwikkeld de stad die vroeger “de stad met vijf havens” genoemd werd zijn overige vier havens: de commerciële haven van Kergroise, de vissershaven van Keroman, de reizigershaven die elk jaar meer dan 450.000 mensen naar het eiland Groix ziet vertrekken, en de jachthavens van Lorient, Kernevel, Port-Louis, Gâvres en Guidel.

De reputatie van Lorient, de havenstad, is welbekend! En of u nu visser of watersporter bent, of gewoon houd van de zee, uw zult zeker vinden wat u zoekt in het Land van Lorient!

 • De onderzeeër basis van Lorient© Auteurs de vues

  De onderzeeër basis van Lorient

 • Nauwelijks verstopt © Auteurs de vues

  Nauwelijks verstopt

Het Land van Lorient, met zijn rijke grondgebied.

Als “de grote blauwe” us inspireert kunt u de haven verlaten en surfen langs de fijne zandstranden van Guidel tot Larmor-Plage, of u buitengaats de Atlantische oceaan opvaren om te genieten van beroemde zeilraces. Het eiland Groix biedt u een voortreffelijk uitzicht, en een beschermde natuur! Als gastronoom, of met de hele familie, kunt u een weekend genieten van de getijden om met de laarzen aan de lagune van de kleine zee van Gâvres te verkennen, op zoek naar kokkels of mosselen. Voor meer doorwinterde vissers bieden de rivieren Scorff en Blavet enkele visplekken van eerste of tweede categorie: forellen, zalmen of snoeken

zijn rijkelijke vertegenwoordigd! Stilte… ik heb beet! Ga terug naar de bronnen en bezoek het dorp Poul Fétan. Reis voor enkele uren, of langer, doorheen de tijd: het leven tijdens de 17de eeuw zal voor u geen geheimen meer hebben. Laat u bij uw terugkeer in de stad leiden door het geluid van de doedelzakken en schalmeien van de Bagad van Lann Bihoué. Voel de Keltische muziek die elk jaar zijn hoogtepunt bereikt tijdens het Interkeltisch Festival van Lorient. Luister, u bent op vakantie in Bretagne! Voor de sportliefhebbers onder u zal het even supporteren voor de Voetbal Club van Lorient waarschijnlijk aantrekkelijk zijn. U geniet nog meer van uw vakantie in Lorient.

 • Wal visserij op de kleine zee Gavres © A. Lamoureux

  Wal visserij op de kleine zee Gavres

 • La Volvo Océan Race © Roman

  La Volvo Océan Race

 • Le Bagad de Lann-Bihoué © M. Schaffner

  Le Bagad de Lann-Bihoué

Op enkele kabellengtes van Lorient: het eiland Groix

Na een zeereis van 45 minuten worden uw zintuigen klaar wakker! Open uw ogen: het eiland Groix laat zich als een regenboog ontdekken: blauwe oceaan, groene wilde kust, wit fijn zand… en Port-Tudy met zijn veelkleurige gevels! Adem in: de verfrissende zeelucht levert zijn dagelijkse dosis jodium! Luister: de golven hernemen het ritme van de grote groepen vogels in het beroemde vogelreservaat. Geniet: in de bocht van de haven herontdekt u lang vergeten smaken, uit de tijd dat Groix de belangrijkste Franse haven was voor witte tonijn. En voel: het fijne zand van het strand van de Grands Sables, een wild strand zoals u nergens anders vindt, of de rijke geologische en mineralogische schatten die nog veel wetenschappelijke vragen oproepen. Door zijn rijkdommen is dit eiland een unieke plek… voor unieke momenten!

Dus, aarzel niet! Boek een hotel of camping, vind uw ideale vakantieplek!

Pak de koffers! U bent er! Het Land van Lorient verwelkomt u en bied u een ontmoeting met zijn stad, zijn eiland, zijn levens, vanaf de Oost India Compagnie tot vandaag… Er is zoveel te ontdekken! Hulp nodig? De website van het Departementaal Comité voor Toerisme van de Morbihan helpt u bij de voorbereiding van uw verblijf.

Strand Grands Sables - Ile de Groix © Auteurs de vues

Strand Grands Sables - Ile de Groix

Ontdekken

Belangrijke bestemmingen