Bay van Quiberon © Auteurs de vues

Quiberon, alsof u aan het einde van de wereld bent

Profiteer van een verbleef in Quiberon voor een 100% ontspannende vakantie. Op het programma staan strand, uitstappen en thalassotherapie. Hebt u er al zin in?

carto situation Quiberon


Het schiereiland Quiberon: als land en zee zich verenigen!

Het schiereiland Quiberon, door een unieke landbrug verbonden met het vasteland, dankt zijn originaliteit aan zijn uitzonderlijke ligging. Dit oude eiland, omgeven door de Atlantische Oceaan, is slechts een schiereiland dankzij deze smalle (22 meter breed op het smalste punt!) landtong.

De enige toegangsweg biedt u een adembenemend zicht op de zee. Links en rechts van u ziet u alleen maar blauw tot aan de horizon! Welkom aan de kust!

Zodra u de istmus van Penthièvre overgestoken hebt ziet u de grote stranden, met hun heerlijke vakantiegeur. De vakantietrein is gestart, letterlijk als u aan boord van de trein reist! Gekleurde zeilen zijn overal te zien: de kite-surfers zijn van de partij, en de boardsporters volgen al gauw!

Iets verder verrijst het fort van Penthièvre, de militaire aanwezigheid aan de poorten van het schiereiland. Het fort is nu eigendom van het Ministerie van Defensie, en opent slechts zelden zijn poorten voor bezoekers… maar de buitenkant is er niet minder impressionant door!

Vanaf het fort kunt u het schiereiland “aanvallen” via de vele wandelwegen. Meer dan 40 kilometer kunnen te voet of met de fiets verkend worden, zodat u de vele gezichten van deze landtong kunt ontdekken.

Aan de oostkust wordt het schiereiland van de oceaan beschermd door een prachtige baai achter de duinen. Het is trouwens niet toevallig dat deze baai deel uitmaakt van de “Club van de Mooiste Baaien ter Wereld”… net zoals de baai van Ha-Long in Vietnam. De lange stranden met hun fijne zand lopen door tot aan de punt van de Conguel, laatste stukje zand voor de Atlantische Oceaan!

U krijgt er zeker zin om de zee op te gaan! De westelijke kust van het schiereiland Quiberon laat een heel ander landschap zien. Uit de rotsen gebeiteld is deze wilde kust een aaneenschakeling van kreken en kliffen waartegen de golven beuken, en waar enkel wat schuim achterblijft. Het zal u dan ook niet verbazen dat vele schilders en schrijvers hier hun inspiratie opdeden!

Afhankelijk van het weer veranderen de kleuren continu, u ontdekt er een unieke flora, en het kasteel Turpault blijft zelfs bij de hardste windstoten van marmer. Ideeën worden in de Morbihan geboren…

 • Windsurf spot © Fotolia

  Windsurf spot

 • De Conguel tip Quiberon © Auteurs de vues

  De Conguel tip Quiberon

Quiberon, badstad sinds 1924

Aan de zuidpunt van het schiereiland geniet de stad Quiberon van zijn uitzonderlijke ligging. Met uitzicht op de oceaan en de eilanden in de verte, nodigt Quiberon uit tot ontspanning. U kunt dromen over verre reizen met uw voeten in het zand… alhoewel… de unieke aroma's van Bretagne zouden u wel eens kunnen weerhouden! Niniches (een soort lolly), karamel met gezouten boter, verse sardientjes… vakantie is ook genieten van nieuwe smaken! U kunt er niet alleen van proeven, maar u kunt ook de productiebedrijven bezoeken: biscuitbakkerijen, inmaakfabriek, jam-makers. Meer dan genoeg voor een vol gastronomisch programma! Tussen twee lekkernijen door kunt u ook een weldoend bezoek brengen aan het thalassotherapie-centrum, 50 jaar geleden gesticht door de beroemde wielrenner Louison Bobet! Vakantie moet toch puur plezier zijn?

 • Port Haliguen © M. Jamoneau

  Port Haliguen

 • Grote Strand van Quiberon © K. Piquet

  Grote Strand van Quiberon

 • Sofitel Quiberon thalassa © E. Cuvillier

  Sofitel Quiberon thalassa

Om het even of u fanaat van massage, surfen of stoere avonturen bent, u hebt maar één adres nodig om uw volgende vakantie te organiseren: morbihan.com en zijn pagina's boordevol accommodatie en activiteiten!

Het grote strand van Quiberon © A. Jouan

Het grote strand van Quiberon

Belangrijke bestemmingen