Port Crouesty © A. Lamoureux

Het schiereiland van Rhuys, tussen Golf en Oceaan

Zoals een stukje land dat zich in de oceaan waagt, verheugt het schiereiland van Rhuys zich erin te genieten van deze mengeling, en er de geheimen van te ontdekken. Tussen land en zee, heel zeker een bezoek waard! Het schiereiland Rhuys, zo'n 25 km lang, dankt zijn naam aan de monnik Sint Gildas, die er een Keltische abdij vestigde in de 6de eeuw. Sindsdien zijn de spirituele roepingen vervangen door een groot aantal middelen en activiteiten die de rijkdom van de streek uitmaken. Gebeiteld door de Atlantische oceaan in het zuiden, en genesteld in de Golf van Morbihan in het noorden, nodigt het schiereiland uit tot reizen, en biedt het veel geneugten aan zijn bezoekers.

carto situation Presqu'ile de Rhuys


De natuur is op de afspraak op het schiereiland Rhuys

De noordkant van het schiereiland Rhuys omarmt de kleine zee van de Golf van Morbihan, groot wateroppervlak dat vele schatten verbergt. De vele oesterbedden kunnen verkend worden op het ritme van de getijden.

In een kajak kunt u de oesterteelt van dichtbij leren kennen. De uitstap kan heel verhelderend zijn, vooral als u rotganzen ontmoet, het embleem van de Golf. Vergeet zeker niet de zoute moerassen van Lasné, dichtbij Saint-Armel, die een tiental jaar geleden gerehabiliteerd zijn, te bezoeken.

U kunt te voet of met de fiets de bekkens en de anjers verkennen, en naar gelang het seizoen de zoutpanwerkers aan het werk zien. Vergeet niet wat zout te kopen!

De gastronomie van de Morbihan is beroemd, en daar waar het schiereiland Rhuys vroeger vol wijngaarden stond, biedt het nu een groot gamma aan gastronomische geneugten, de ene al origineler dan de andere.

Om er maar een paar te noemen: de tomme van Rhuys, gerookte zalm, cider, koekjes, bier… en de beroemde Gotchial, die alleen op het schiereiland Rhuys gemaakt wordt! Hier moet u zeker van proeven!

 • Saint Armel de slavenhutten © M. Schaffner

  De kwelders van Saint-Armel

 • Lokale producten van het schiereiland Rhuys © A. Lamoureux

  Lokale producten van het schiereiland Rhuys

Verhalen en ontdekkingen tot in Port-NavaloAan de Atlantische kust van het schiereiland Rhuys vindt u een geheel ander landschap. Lange stranden met fijn zand, hier en daar onderbroken door rotsen, tot aan de kleine heuvel, een uitkijkpunt met een adembenemend zicht op de oceaan. Bij helder weer is de kust van Croisic tot Quiberon te zien! Recht voor u rijzen een paar eilandjes uit de zee: Belle-Île-en-mer, Houat. En als klap op de vuurpijl vindt u hier een cairn, een stapel stenen, die opgebouwd is rond 4500 voor Christus. Geef uw ogen de kost op deze historische plaats, net als overal op het schiereiland waar veel voorhistorische bouwwerken te vinden zijn! Ziet u in de verte een paar masten? Niet verbazingwekkend, de haven van Crouesty ontvangt ongeveer 1.500 boten per jaar. Wilt u gaan varen? En als u wilt genieten van al de weldaden van het zilte nat is er slechts één adres: de Miramar Crouesty! Dit thalassotherapie-centrum, aangemeerd als een pakboot met zicht op zee, zal u zeker verwennen… Ontspan u, en geniet van de prinselijke welzijnszorgen, met een knipoog aan de geschiedenis van het schiereiland: het kasteel van Suscinio in Sarzeau was in de 15de eeuw een paleis van de hertogen van Bretagne. Vandaag onthult de gerestaureerde middeleeuwse vesting zich te midden van de moerassen, op slechts enkele meters van de zee… Van gisteren tot vandaag, een vakantie aan zee laat u altijd dromen!

 • Miramar Crouesty Thalasso © Miramar

  Miramar Crouesty

 • Cairn du Petit Mont © A. Lamoureux

  De Cairn van de kleine Mount

 • Le moulin de Pen Castel © A. Lamoureux

  De molen van Pen Castel

Golfkust of aan de oceaan, het schiereiland Rhuys zal u zeker verleiden er uw volgende vakantie door te brengen! Met een paar klikken van de muis kunt u accommodatie vinden, en uw verblijf in de Morbihan organiseren!

Le château de Suscinio © A. Lamoureux

Kasteel Suscinio

Schiereiland Rhuys ontdekken

Belangrijke bestemmingen