Tuinen van de stadswallen van Vannes © CRTB

Vannes, tussen kunst en geschiedenis

Tijdens een vakantie of een weekend in de Morbihan is een uitstap naar Vannes zeker de moeite waard. Duik in de middeleeuwse stad waar land en zee samenkomen.

carto situation Vannes


Vannes, havenstad met duizend-en-één verhalen

Vannes is de poort tot de Golf van Morbihan , lid van de club van de Mooiste Baaien ter Wereld. Ontdek in het hart van Zuid-Bretagne een stad van kunst en geschiedenis, die zijn historisch en natuurlijke patrimonium heeft weten te bewaren en bevorderen.

logo 'les plus belles baies du monde'

Voor een weekend, of voor een langer verblijf, biedt Vannes u een grote keuze aan activiteiten en ontdekkingen . De stad heeft tijdens zijn tweeduizend jarige geschiedenis kunnen gebruik maken van zijn geprivilegieerde ligging, beschermd door de Golf van Morbihan, om zijn activiteiten als handelshaven, en recent ook als jachthaven, uit te bouwen.

Het middeleeuwse hart van de stad van de Venetianen getuigd van het verleden als eerste hoofdstad van de hertogen van Bretagne. Deze pittoreske architectuur nodigt u uit voor wandelingen door de smalle straatjes met zijn vele vakwerkhuizen.

Midden tussen de vestingen mag u zeker niet vergeten het Museum van Schone Kunsten (de Cohue), het Kasteel Gaillard (Geschiedkundig Museum) en de Sint Pieter's Kathedraal te bezoeken.

 • Huizen met houten framings in Vannes © Y. Legal

  Vakwerkhuizen

 • De muren van Vannes © E. Cattin

  De muren van Vannes

Als de tuinen de stad verfraaien

Tijdens uw wandelingen zult u de vele parken en tuinen die Vannes verfraaien ontdekken. De stad is onderscheiden met 4 Bloemen. De natuur ligt steeds dichtbij het centrum van de stad, en een uitstap langs de kustpaden van de Golf zullen u van het schiereiland Conleau tot aan het stadje Séné brengen via de Punt van de Migranten

Deze paden zullen U de typische fauna en flora van de Golf van Morbihan laten ontdekken, langsheen het Natuurreservaat van het Moeras van Séné of de zoutpannen tussen Lasné en Hézo. Het water is nooit veraf, en watersporten zijn gemakkelijk toegankelijk: stranden, zeilen of cruises naar het eiland van de Monniken of het eiland Arz zullen u alle bezorgdheden laten vergeten.

 • Het schiereiland Conleau © A. Lamoureux

  Het schiereiland Conleau

 • De haven van Vannes Golf tijdens de week © E. Cattin

  De haven van Vannes Golf tijdens de week

 • De haven van Vannes @ M. Riegler

  De haven van Vannes

Tijd voor lekker eten!

In Vannes staat de tijd stil zodra u binnengaat in een crêperie of een typisch streek-restaurant . Lekkere en gejodeerde smaken zijn overal te vinden… en u kunt ook genieten van de streekproducten tijdens de markten op woensdag

en zaterdag, of de vismarkt bezoeken. De vele zeevruchten, vis en schaaldieren worden rechtstreeks vanuit de omliggende havens aangevoerd… Mmmm, wat ruikt het hier lekker naar de zee!

Vannes intramuros © Y. Legal

Vannes intramuros

De belangrijkste bestemmingen

Belangrijke bestemmingen