Het wandelen peddelen in de Golf © A. Lamoureux

DE MORBIHAN, UW VOLGENDE BESTEMMING!

Vergeet het grijze alledaagse, en geniet van wat frisse lucht! Zet koers naar het zuiden van Bretagne: de Morbihan heeft zoveel verrassingen voor u in petto! Avontuurlijk of natuurliefhebber, alleen, met vrienden, of als verliefd stel, de Morbihan zal u onvergetelijke ervaringen laten beleven, tijdens een weekend... of langer als het u bevalt.

KOM EN ONTDEK EEN REGIO MET DUIZEND EN EEN ASPECTEN

Als uw hart tussen land en zee twijfelt, geeft de Morbihan allebei, en laat u genieten van een grote verscheidenheid landschappen in vele kleuren. Net zoals de Golf van Morbihan een verbindingsteken is tussen de oceaan en het continent, wordt het unieke departement met zijn Bretonse naam (Mor-Bihan betekent “kleine zee”) gekenmerkt door blauw getinte rivieren, groene wouden en gouden stranden. U vindt er alles dat het oog kan bekoren! Hier vloeit het Kanaal van Nantes naar Brest, daar is het landschap van de legendes van Brocéliande, nog wat verder biedt de impressionante ruige kust van Quiberon een uniek spektakel.

Welkom in de Morbihan, het land van de emoties!

Voor natuurliefhebbers is er een zeer rijk aanbod. Laat u verrassen door het platteland van de Morbihan en zijn pittoreske dorpen: Josselin, Rochefort-en-Terre, La Gacilly. De charme van de oude stenen zal u de geschiedenis laten beleven, en laten dromen terwijl u het lokale patrimonium ontdekt: kapellen, kastelen en musea nemen u mee voor een reis terug door de tijd… tot aan de origine van de mensheid, zoals die in vraag gesteld wordt door de vele megalithische monumenten van het departement, waarvan de menhirs van Carnac het juweel in de kroon zijn. sont le joyau.

 • Het kanaal Nantes-Brest © J. Damase

  Het kanaal Nantes-Brest

 • De lijnen van Carnac © Y. Boelle

  De lijnen van Carnac

EEN LAND DAT ZICH NAAR DE OCEAAN WENDT…

En waarom niet een uitstap naar zee? De 900 km kust van de Morbihan is zoals een ragfijn stuk kant: rotsige schiereilanden, discrete kreken en fijne zandstranden flirten met de kristallen oceaan, en vormen duizelingwekkende bochten. De badsteden zullen u bekoren, en u bedwelmen met hun heerlijke vakantiesfeer: watersporten naar hartelust, of de thalasso-versie van cocooning? Het welzijn ligt onder handbereik, tussen een sportieve break en het tot rust komen! En als u verder kijkt... veel verder... Aan de horizon lijken de eilandjes te drijven op de oceaan: Belle-Île-en-Mer, met zijn toepasselijke naam, Groix, Houat of Hoëdic, zullen u zeker bekoren. De blauwe uitgestrektheid verbergt onverwachte genoegens, aaneengeregen als een rij parels… en nog meer als we de Golf naderen. Volgens de legende zijn er evenveel eilanden in de Morbihan als dagen in het jaar. Genoeg om elke dag een avontuur te beleven!

 • De muren van Vannes © Y. Le Gal

  De muren van Vannes

 • Saint Cado © Y. Le Gal

  Saint Cado

 • Presqu'ile de Rhuys © A. Lamoureux

  Presqu'île de Rhuys

Dus, behoefte aan frisse lucht? Profiteer van een verblijf in de Morbihan om te herbronnen, te ontspannen… In één woord: geniet!

Naald van tricky poort in Belle-Île-en-Mer © M. Schaffner

Naald van tricky poort in Belle-Île-en-Mer