Wandeling langs het kanaal © M. Schaffner

De Vélodyssée en de jachtpaden

U zoekt een idee voor een uitstap in het groen met de hele familie? De Morbihan biedt u kilometers paden aan te midden de natuur. De jachtpaden van het departement, resultaat van langdurig gebruik, laten u toe het hart van Bretagne en zijn uitzonderlijke natuur te ontdekken.
Het Kanaal van Nantes tot Brest, echt kunstwerk, loopt van oost naar west en irrigeert de velden van de Morbihan dankzij de rivier Oust. Dit parkoers, deel van de Vélodyssée, biedt 117 kilometer beveiligde en goed aangelegde paden voor voetgangers, fietsers en ruiters. Ver van het lawaai van motoren geeft het kabbelen van het water ritme aan uw passen, en leidt het u langs de sluizen en spuigaten. De kinderen kunnen wuiven naar voorbijvarende aken, u zult even moeten stoppen om een paard te strelen of om de eenden te voeren! U kunt genieten van de prachtige landschappen, de valleien en weelderige velden.

  • De rivier Blavet is St Nicolas des eaux © Auteurs de vues

    De rivier Blavet is St Nicolas des eaux

  • Fiets op Vélodysée © S. Bourcier

    Fiets op Vélodysée

Haal diep adem, u bent midden in de natuur! Voor een culturele pauze zal Malestroit - Petite Cité de Caractère®- u kunnen bekoren en uw nieuwsgierigheid kunnen bevredigen met zijn duizendjarige geschiedenis.In Josselin zal u de geschiedenis van de familie Rohan verteld worden, terwijl het kasteel zich majestueus weerspiegelt in het kanaal. Verder naar het noorden, aan de oever van het kanaal, komt u aan in Pontivy, waar nog een Rohan kasteel u opwacht. De sporen van de familie zijn overal te vinden, in deze 'Midden-Aarde' die Tolkien zoveel inspireerde. Nog een beetje verder naar het noorden ontdekt u het meer van Guerlédan, dat elke 30 jaar volledig leeggepompt wordt. Mis de volgende keer niet, in 2015!

Aan de oostelijk kant leidt de gekanaliseerde rivier Blavet u van Pontivy naar Hennebont, een afstand van zo'n zestig kilometer. Ontdek aan de rand van het water het binnenland van Bretagne. Een 100% natuuruitstap, op het ritme van de 28 sluizen van de rivier! Te voet of met de fiets en op de jachtpaden zult u genieten van de kalmte en het langzaam voorbijgaande landschap… He! Ik heb beet! De Blavet biedt talloze vishoekjes en ingerichte steigers voor vissers die elften of snoeken willen vangen. Dat belooft mooie familiedagen! En na de picknick kunt u de uitzonderlijke kapel van Sint Gildas van dichtbij gaan bewonderen, met zijn gigantische granietblok. U kiest: legendes of nieuwsgierigheid, verrassend is het altijd!

Dus, aarzel niet, geniet van het groen tijdens uw verblijf in de Morbihan. U zult hier vast en zeker uw hoekje van het paradijs vinden, voor een uur, een dag, of een expeditie langs de jachtpaden… Hoe heerlijk is het niet langs het water te slenteren…

Bij de overgang van een slot © M. Schaffner

Bij de overgang van een slot

Ontdek het onontkoombare van Morbihan