Rochefort en Terre in nacht © M. Gross

Rochefort-en-Terre

Als u het geluk hebt in de Morbihan te zijn tijdens de eindejaarsfeesten moet u zeker Rochefort-en-Terre bezoeken. Vanaf het eerste ogenblik wordt u ondergedompeld in de magie van Kerst. Boven de straten schitteren duizenden lichtjes, en in de etalages zorgen rivaliserende inspiraties voor een originele uitstalling. Profiteer ervan om veel ideeën en voorraad op te doen. Dit is de gelegenheid om uw eindejaarsmenu voor te bereiden, en om Kerstman te spelen, met een grote zak vol originele cadeaus 'made in Zuid-Bretagne'. Wie weet staat er om de hoek van een straatje wel een grote man, gekleed in het rood, waarop de kleintjes (en de groten) wachten tijdens de nacht van 24 op 25 December.


  • Winkelstraten in Rochefort-en-terre


  • Een koekje in Rochefort en Terre

Rochefort-en-Terre, dat zijn lichtjesversiering in de winter tentoonstelt, illustreert ook zijn weelderig erfgoed in de loop van de vier seizoenen. 'Petite Cité de caractère®' gecertificeerd, en geklasseerd als één van de “mooiste dorpen van Frankrijk” ®, heeft dit kleine dorp in Bretagne een kasteel, vestingen en vele historische gebouwen die geklasseerd zijn als Historisch Monument. U kunt er heerlijk flaneren in de geplaveide straatjes, tussen de bebloemde gevels. Een juwelier creëert voor uw ogen iets voor de dames; de patissier laat u watertanden door zijn ijsjes, pralines en gekonfijt fruit.

Eenvoudig: van boetiekjes tot ateliers, uw zintuigen zullen volop genieten. Geeft u toe aan de verleiding? Van kunst tot lekkernijen, u zult tevreden zijn over uw uitstap in Rochefort. Om uw wandeling te vervolledigen, vergeet niet langs te gaan op het Sint Michel plein. Vanop het plein hebt u een adembenemend uitzicht op de leisteenheuvels die vroeger de bouwmaterialen leverden voor het stadje. Stenen en leien komen tijdens uw vakantie samen in de gekleurde uitstalramen, die de reiziger een weelderig en authentiek beeld leveren. Eén ding is zeker, in om het even welk seizoen is er altijd genoeg te zien en te genieten in Rochefort-en-Terre…

De straten van Rochefort en Terre

De straten van Rochefort en Terre

ONTDEK DE ONONTKOOMBARE VAN MORBIHAN