Pannenkoeken van boekweitmeel © M. Studio / Fotolia

DE MORBIHAN, IDEAAL VOOR LEKKERBEKKEN

Tijdens een verblijf in de Morbihan komen lekkerbekken zeker ook aan hun trekken… U ontdekt in dit departement een land rijk aan smaken, tussen zee en land.

IN BRETAGNE IS HET ALTIJD PANNEKOEKENFEEST!

Net zo min als men in de Elzas om de Pretsels heen kan, kan men in Bretagne overal genieten van de Bretonse pannekoeken: zoet of zout, op basis van tarwe of boekweit, zacht of “kraz”(knapperig in het Bretons)… er bestaan haast evenveel recepten als er families in de Morbihan wonen. Elke soort heeft zijn eigen methode, geschiedenis, kleine geheimpjes! Steden en straten worden door de heerlijke geuren van boter en suiker geparfumeerd: elk dorpsplein heeft een crêperie, elke markt een bilig, en er bestaat geen festival zonder galettes-worsten! Met zijnongebruikelijke presentatie, het verrassende garnituur, en de subtiele vermenging van originaliteit en traditie, zal het gastonomische icoon van Bretagne u zeker weten te verbazen. En wat ook zeker is, is dat ze nog lekkerder zullen smaken met een groot glas Royal Guillevic cider, de enige Bretonse cider die een rood label draagt!

 • Fles cider © Vision AD / Fotolia

  Fles cider

 • Bretonse pannekoeken, de befaamde crêpes © Fotolia

  Bretonse pannekoeken, de befaamde crêpes

VAN ZOET NAAR ZOUT EN TERUG, HOE EEN KEUZE MAKEN?

De kustlijn, zo’n 900 km oceaankust, biedt een overvloed aan verse delicatessen. Vis, schelp- en schaaldieren laten u op het bord kennis maken met hun jodium-gevulde smaken. Het mooiste is ervan genieten met uw voeten in het zilte nat! Zin in iets zoets? Smelt voor een caramel met gezouten boter, zoutig, romig, als saus of als bonbons… en waarom probeert u geen “niniche”, de beroemde cilindervormige lolly die alleen in Quiberon gemaakt wordt?
De keuken van de Morbihan is zonder twijfel fantastisch! Van de Kouign Amann tot de andouille van Guémené, de tomme met kastanjes van Rhuys, zonder het bier met zeewater of de Breizh Cola te vergeten, de ambachtslui, producenten en meesterchefs van de Morbihan zullen er zeker in slagen uw smaakpapillen op te wekken en uw culinaire nieuwsgierigheid te bevredigen. Open de deur van een crêperie voor gourmets, een streekrestaurant of een restaurant bekroond met Michelinsterren … geniet van de Bretonse gastronomie!

 • Andouille van Guéméné © Cynoclub / Fotolia

  Andouille van Guéméné

 • Karamel met gezouten boter © M. Studio / Fotolia

  Karamel met gezouten boter

 • Gastronomie recht uit zee in het restaurant Le Ruban © A. Lamoureux

  Gastronomie recht uit zee in het restaurant Le Ruban

Profiteer van uw verblijf om de lokale specialiteiten te ontdekken. Proef, smaak en geniet van de aroma’s, want de Morbihan laat zich ook aan tafel ontdekken! Uw culinaire postkaart zal heel zeker smaakvol zijn!

Vispaté © Groix nature

Vispaté