IN BRETAGNE IS HET ALTIJD PANNEKOEKENFEEST!
Net zo min als men in de Elzas om de Pretsels heen kan, kan men in Bretagne overal genieten van de Bretonse pannekoeken: zoet of zout, op basis van tarwe of boekweit, zacht of “kraz”(knapperig in het Bretons)… er bestaan haast evenveel recepten als er families in de Morbihan wonen. Elke soort heeft zijn eigen methode, geschiedenis, kleine geheimpjes! Steden en straten worden door de heerlijke geuren van boter en suiker geparfumeerd: elk dorpsplein heeft een crêperie, elke markt een bilig, en er bestaat geen festival zonder galettes-worsten! Met zijnongebruikelijke presentatie, het verrassende garnituur, en de subtiele vermenging van originaliteit en traditie, zal het gastonomische icoon van Bretagne u zeker weten te verbazen. En wat ook zeker is, is dat ze nog lekkerder zullen smaken met een groot glas Royal Guillevic cider, de enige Bretonse cider die een rood label draagt!